Luonto hoitaa huomaamattomasti

Nykyajan kiireinen, stressaantunut ihminen ei ehkä huomaa kuinka läheltä ja aivan ilmaista apua olotilaansa voisi saada. Rauhoittava, parantava ja voimaannuttava luonto ympäröi meitä. Voimme kohdata sen ilman ajanvarausta, jonoja, sisäänpääsymaksuja. Metsät, meri ja järvet, puistot, puutarhat. Paikkoja on rajattomasti. Aikaakin luonnon kokemiselle löytyy jos haluaa. Työ-, kauppa- yms. matkat voi tehdä pyöräillen tai kävellen. Viikonloppuna laatuaikaa voi perheen kanssa vaihteeksi viettää luonnossa esim. piknikillä, patikoiden, onkien.

Jos villi luonto ympäristönä ei kiinnosta, aina voi villiintyä puutarhanhoidosta. Itse suunniteltu ja aikaansaatu pienikin puutarha terapoi tehokkaasti. Opettaa kärsivällisyyttä, vahvistaa henkisesti ja fyysisesti, tuottaa iloa ja tyydytystä tuloksista.

Green Care, luontoavusteinen voimaannuttava hoito

Green Care -toiminta jakaantuu erilaisiin luontoavusteisiin hoivamuotoihin ja voimaannuttaviin, usein ennaltaehkäiseviin ohjaustoimintoihin.

Valkoinen Talo Finland yhdessä Jyväskylän kesäyliopiston kanssa on aloittanut ensimmäisen Puutarhaterapia ja Coach -koulutuksen. Puutarhaterapiakoulutuksen tavoitteena on tuottaa psykoterapeuttisiin menetelmiin linkittyviä puutarhaterapeuttisia hoitomuotoja. Coach-koulutus antaa valmiuksia erilaisten Green Care -toimintojen asiantuntijatehtäviin hyvinvointia edistävän viherympäristön suunnittelusta aina matkailu- ja rakennussuunnitteluun.

Green Care – uusi, vanha keksintö

Me suomalaiset olemme aina tienneet luonnon parantavan ja rauhoittavan voiman. Ehkä olemme vain unohtaneet sen hektisen, suorituskeskeisen elämämme paineissa. Green Care – luonnon parantavan voiman voimme kohdata monissa paikoissa. Tutustu paikkakunnallasi vaikka seuraaviin toimintoihin, tapahtumiin ja kohteisiin

  • Luontokoulut, koulukasvitarhat, partio, kesäleirit
  • Viljelypalstat, siirtolapuutarhat, kaupunkiviljely
  • Luontopolut, vaellus- ja suunnistusreitit, luonnonpuistot, kaupunkipuistot
  • Pyöräily-, hiihto-, ratsastus- ja melontareitit, retkeilyalueet ja -saaret
  • Villivihannes-, sieni-, marjastusretket ja -kurssit
  • Luonnon tarkkailu: lintu- ja riistatornit, luontovalokuvaus ja kuvakasviston kokoominen